Ajankohtaista

18 heinäkuun, 2020

Kansalaisaloite tulossa suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi

Syksyllä avautuu kansalaisaloite, jossa vaaditaan suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista mahdollisimman pian.

Aloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta avataan Kansalaisaloite.fi -verkkopalveluun elokuun aikana. Kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten ja metsästyskoirien turvallisuus.

Kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on susikannan pitäminen yhteiskunnallisesti siedettävällä tasolla. Kannanhoidollinen sudenmetsästys on aloitteentekijöiden mielestä paras tapa hoitaa susikantaa kontrolloidusti, laillisesti sekä susien keskellä asuvat ihmiset huomioivalla tavalla. Metsästyksen tavoitteena on vähentää susien metsästyskoirille ja kotieläimille aiheuttamia vahinkoja sekä pitää sudet ihmisarkoina ja poissa ihmisasutuksen läheltä. Erilaiset riskitilanteet ovat lisääntyneet susien tullessa yhä rohkeammin asutuksen keskelle, mikä herättää monissa erilaisia pelkoja. Suomeen tulee saada aikaan tilanne, jossa kannanhoidollisia poikkeuslupia suden metsästykseen voidaan jälleen myöntää. Myös viranomaisten toimivastuut on saatava mahdollisimman nopeasti yhtenäisiksi koko maassa.

Puheenjohtajan vetoomus

Suomen Ajokoirajärjestön puheenjohtaja Tuomo Hänninen toivoo, että kansalaisaloite saisi runsaan kannatuksen metsästäjien, koiraharrastajien, kotieläimistä huolta kantavien, maaseudulla asuvien turvallisuudesta huolehtivien ja suomalaisesta perinteisestä elämäntavasta välittävien tuella 50 000 nimeä täyttyisi nopeasti ja näin ollen etenisi eduskunnan käsittelyyn.

Kansalaisaloitteen aukeamisesta tiedotetaan järjestön kotisivulla, Ajokoiramieslehdessä sekä Facebookissa.